Romanii construiesc din ce in ce mai putine case - imobiliare


Romanii construiesc din ce in ce mai putine case

Imprimare E-mail
27 aprilie 2012

Numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale a scazut in primul trimestru cu 7% fata de perioada similara a anului trecut, la 6.

875, potrivit datelor anuntate vineri de Institutul National de Statistica (INS).

Astfel, s-au inregistrat scaderi ale numarului de autorizatii acordate in regiunile de dezvoltare Nord-Est (-200 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (-121 autorizatii), Nord-Vest (-104 autorizatii) si Sud-Muntenia (-65 autorizatii).

In luna martie s-au eliberat 3.144 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in crestere cu 57,3% fata de luna februarie 2012, dar in scadere cu 6,8% fata de martie 2011.

Din totalul autorizatiilor, 66% sunt pentru zona rurala.

Cele mai importante cresteri fata de februarie s-au inregistrat in Sud-Muntenia (+217 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (+161 autorizatii), Vest (+158 autorizatii) si Sud-Est (+155 autorizatii).

In luna martie 2012, fata de aceeasi luna a anului precedent, se remarca o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale (-229 autorizatii), scadere reflectata in majoritatea regiunilor de dezvoltare.

Cele mai importante scaderi inregistrandu-se in urmatoarele regiuni de dezvoltare Nord-Est (-237 autorizatii), Nord-Vest (-73 autorizatii) si Sud-Est (-35 autorizatii).

Cresteri au fost in regiunile de dezvoltare Vest (+82 autorizatii) si Sud-Vest Oltenia (+38 autorizatii).» vezi articolul original


sursa:


 

Cele mai noi articole
» Cum sa iti amenajezi casa in stil rustic » Casele viitorului: cum arata locuintele ecologice construite sub apa » Cum arata bucataria visurilor tale? » 46% din familiile romanesti traiesc in locuinte supraaglomerate » Casa Dansatoare, cladirea inedita din Praga » Prima Casa va fi exclusa din legea Darii in Plata » Darea in plata, adoptata de Senat! Prima Casa a fost inclusa! » Statul vinde imobile in centrul Capitalei » Peste 500 de locuinte premium din Bucuresti vor fi gata pana la finalul anului 2017 » Nu se va mai putea construi pe spaiile verzi dintre blocuriStiri imobliare Romanii construiesc din ce in ce mai putine case