Cei care nu isi permit o locuinta pot inchiria una de la stat. Ce conditii trebuie indeplinite? - imobiliare


Cei care nu isi permit o locuinta pot inchiria una de la stat. Ce conditii trebuie indeplinite?

Imprimare E-mail
09 mai 2012

Cei care nu isi permit sa achizitioneze o locuinta au posibilitatea de a inchiria una de la stat, potrivit unui act normativ publicat recent in Monitorul Oficial.

Actul normativ stabileste insa ca, pentru a beneficia de aceasta facilitate, aplicantii trebuie sa indeplineasca mai multe conditii, printre care se numara si sa fie majori, sa nu detina alte proprietati sau sa aiba contract de munca cu o vechime de cel putin un an

Hotararea Guvernului Nr. 352/ 2012 pentru aprobarea programului "Construcția de locuințe cu chirie, realizate prin atragerea capitalului privat" a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 301, din 7 mai 2012.

Potrivit HG nr. 352/2012, in cadrul acestui program se vor construi, la nivel national, locuinte destinate inchirierii, care sa permita accesul la o locuinta tuturor persoanelor fizice care nu au suficiente resurse pentru a o achizitiona de pe piata.

De locuintele ce urmeaza a fi construite vor beneficia atat persoanele fizice, cat si personalul propriu al autoritatilor publice centrale, care vor plati o chirie de pana la o treime din salariul mediu net pe economie. Potrivit actului normativ, chiria va acoperi cheltuielile de administrare si impozitele pe cladiri.

Ce conditii trebuie indeplinite pentru a inchiria o locuinta?

Cei care doresc sa inchirieze o astfel de locuinta trebuie in primul rand sa fie majori la data depunerii cererii de locuinta, care se va face individual si in nume propriu si sa nu detina o alta locuinta in proprietate exclusiva sau sa fie beneficiarii unor locuinte cu chirie, in localitatea in care solicita locuinta.

In ceea ce priveste bucurestenii care aplica, acestia nu trebuie sa detina locuinte in niciun sector al capitalei. Restrictia nu se aplica insa, chiriasilor din locuintele preluate abuziv de stat si care fac obiectul unor solicitari de retrocedare sau care sunt retrocedate catre fostii proprietari.

Citeșe aici restul analizei avocatnet.ro: Cei care nu isi permit o locuinta pot inchiria una de la stat. Ce conditii trebuie indeplinite?» vezi articolul original


sursa:


 

Cele mai noi articole
» Cum sa iti amenajezi casa in stil rustic » Casele viitorului: cum arata locuintele ecologice construite sub apa » Cum arata bucataria visurilor tale? » 46% din familiile romanesti traiesc in locuinte supraaglomerate » Casa Dansatoare, cladirea inedita din Praga » Prima Casa va fi exclusa din legea Darii in Plata » Darea in plata, adoptata de Senat! Prima Casa a fost inclusa! » Statul vinde imobile in centrul Capitalei » Peste 500 de locuinte premium din Bucuresti vor fi gata pana la finalul anului 2017 » Nu se va mai putea construi pe spaiile verzi dintre blocuriStiri imobliare Cei care nu isi permit o locuinta pot inchiria una de la stat. Ce conditii trebuie indeplinite?