Fiindca acum intretinerea e mai mica, Administratorii pot demara reparatiile sau zugravirea blocului - imobiliare


Fiindca acum intretinerea e mai mica, Administratorii pot demara reparatiile sau zugravirea blocului

Imprimare E-mail
09 mai 2012

Omul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Vara, asociatia de proprietari de la bloc si proprietarii, pentru casa lor, trebuie sa faca anumite activitati ca sa nu mai aiba probleme in anotimpul rece.

Acum costurile cu intretinerea sunt mai mici si nu se simte fondul de reparatii la intretinere, ne spune Radu Opaina, presedintele Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania. Iata care sunt activitatile principale:

1. Reparatii la instalatiile sanitare din subsol, de pe verticala si din apartamente. Daca picura sau curge apa, este momentul sa interveniti.

2. Verificati instalatia de incalzire si reparati zonele ruginite, robinetii blocati, inclusiv de la calorifere, astfel incat la iarna sa nu apara riscul unor avarii. Spalati instalatia de incalzire pe interior cu solutie speciala pentru decolmatare, apeland la un specialist.

3. Curatenia si aerisirea subsolului. Izolarea termica a conductelor de apa calda si caldura. Ungerea, grunduirea sau vopsirea elementelor instalatiilor comune (imbinari, coturi, robineti, vane etc.). Folositi "sarpele" pentru curatarea conductelor de canalizare, in special pe coloanele verticale cu bucatarii.

4. Faceti deratizare si dezinsectie contra rozatoarelor si a gandacilor atat in subsol si la ghena, cat si pana la ultimul nivel la instalatiile pe verticala, acolo unde exista nise.

5. Repararea tubulaturii de la ghena de gunoi.

6. Zugravirea casei scarii si a zonei de acces in imobil.

7. Daca e cazul, reparati terasa. Nu faceti reparatii la terasa pe bucatele, intrucat, in timp, costurile sunt mai mari.

8. Daca v-ati saturat de sistemul centralizat de apa calda si caldura, faceti debransarea de la sistemul comun al blocului, cu conditia sa va realizati o sursa individuala de apa calda si caldura.» vezi articolul original


sursa:


 

Cele mai noi articole
» Cum sa iti amenajezi casa in stil rustic » Casele viitorului: cum arata locuintele ecologice construite sub apa » Cum arata bucataria visurilor tale? » 46% din familiile romanesti traiesc in locuinte supraaglomerate » Casa Dansatoare, cladirea inedita din Praga » Prima Casa va fi exclusa din legea Darii in Plata » Darea in plata, adoptata de Senat! Prima Casa a fost inclusa! » Statul vinde imobile in centrul Capitalei » Peste 500 de locuinte premium din Bucuresti vor fi gata pana la finalul anului 2017 » Nu se va mai putea construi pe spaiile verzi dintre blocuriStiri imobliare Fiindca acum intretinerea e mai mica, Administratorii pot demara reparatiile sau zugravirea blocului