Departarea de oras alunga cumparatorii - imobiliare


Departarea de oras alunga cumparatorii

Imprimare E-mail
13 mai 2012

Amplasarea la periferie a proiectelor imobiliare prezentate la "Project Expo" a nemultumit majoritatea celor aflati in cautarea unei locuinte.

In ultimii ani, cererea nu prea s-a intalnit cu oferta pe piata imobiliara. Daca pana acum cumparatorii se plangeau ca imobiliarii veneau cu preturi prea mari, in prezent, clientii sustin ca valorile sunt acceptabile, dar, din pacate, locuintele sunt amplasate in afara orasului. Acestea sunt concluziile de la targul imobiliar "Project Expo", organizat la Palatul Copiilor, la sfarsitul saptamanii trecute.

"Cele mai importante conditii pentru cumparatori sunt pretul si pozitionarea locuintei in apropierea unui mijloc de transport", arata Bogdan Chiriac, reprezentantul agentiei imobiliare Premier. In acelasi timp, organizatorii targului "Project Expo" ne-au marturisit ca oamenii sunt foarte sensibili la pret, nu prea sunt interesati de bonusuri precum mobila, masini sau alte lucruri. "Clienti vor discounturi", au completat organizatorii.

La deschiderea targului au venit cateva zeci de romani interesati de achizitia unei locuinte. Dupa cateva minute bune in care vizitatorii au analizat ofertele, acestia s-au declarat multumiti de preturi, dar nu si de amplasarea locuintelor. "Preturile sunt bune, constructiile arata bine, dar sunt in afara orasului. Ma intereseaza un apartament in oras. Nu vreau in centru, dar nici in afara Bucurestiului", ne-a spus Monica Draghici, o posibila cumparatoare.

Cei 31 de expozanti - dezvoltatori, agentii imobiliare si brokeri de credite - s-au prezentat la "Project Expo" cu discounturi de pana la 30%, pentru perioada 11-13 mai. Reducerile de pret din perioada targului au fost intre 700 si 8.000 de euro.

Locuinte de la 21.000 de euro

Cea mai ieftina locuinta de la standurile expozantilor a fost o garsoniera de 35 de metri patrati, care a fost scoasa la vanzare la pretul de 21.000 de euro in cadrul targului, iar in mod normal ea ar fi atins valoarea de 25.000 de euro, ne-a explicat reprezentantul agentiei imobiliare Premier. Cel mai mic pret pentru o locuinta cu doua camere din cadrul targului l-am gasit tot la standul companiei Premier: 28.700 de euro. Apartamentele sunt amplasate in apropierea statiei de metrou Dimitri Leonida, la granita dintre cartierul bucurestean Berceni si orasul Popesti-Leordeni.

Cea mai scumpa locuinta din cadrul targului a fost o vila, amplasata in Prelugirea Ghencea, care a fost scoasa la vanzare cu 230.000 de euro. Casa a fost construita in 2011, iar oferta am gasit-o la standul agentiei imobiliare Vikarma.
» vezi articolul original


sursa:


 

Cele mai noi articole
» Cum sa iti amenajezi casa in stil rustic » Casele viitorului: cum arata locuintele ecologice construite sub apa » Cum arata bucataria visurilor tale? » 46% din familiile romanesti traiesc in locuinte supraaglomerate » Casa Dansatoare, cladirea inedita din Praga » Prima Casa va fi exclusa din legea Darii in Plata » Darea in plata, adoptata de Senat! Prima Casa a fost inclusa! » Statul vinde imobile in centrul Capitalei » Peste 500 de locuinte premium din Bucuresti vor fi gata pana la finalul anului 2017 » Nu se va mai putea construi pe spaiile verzi dintre blocuriStiri imobliare Departarea de oras alunga cumparatorii