Schimbarile politice au efecte si in domeniul imobiliar - imobiliare


Schimbarile politice au efecte si in domeniul imobiliar

Imprimare E-mail
15 mai 2012

Investitorii imobiliari au devenit mai circumspecti fata de planurile de achizitii din Romania ca urmare a celor mai recente evolutii din politica locala, potrivit reprezentantilor DTZ Echinox, care intr-un scenariu optimist estimeaza un volum al tranzactiilor de 400-450 milioane euro in acest an.

"In lumina tulburarilor recente de pe scena politica, sesizam o crestere a circumspectiei marilor investitori fata de planurile de achizitii din Romania. Am observat o incetinire a discutiilor in curs, ca rezultat al dorintei investitorilor de a obtine confirmarea ca alegerile de anul acesta vor aduce stabilitate si potential de crestere economica", a declarat, intr-un comunicat, Cristian Ustinescu, investments director la DTZ Echinox.

In acest context, compania anticipeaza o crestere moderata a volumului tranzactiilor pentru 2012, care intr-un scenariu optimist ar putea atinge 400-450 milioane de euro.

"Estimarea noastra se bazeaza pe prezumtia ca bancile vor scoate pe piata garantiile imobiliare ale creditelor neperformante, in efortul de a se recapitaliza. Volumul creditelor neperformante a continuat sa creasca in 2011", se spune in comunicat.

Potrivit DTZ, in primele trei luni ale anului valoarea tranzactiilor cu active imobiliare a ajuns la 99 milioane de euro, in crestere cu 189% fata de ultimul trimestru din 2011, dar cu 50% sub intervalul corespunzator al anului trecut. In 2011, volumul total al investitiilor a atins 348 milioane de euro, in crestere cu 15% fata de anul precedent.

Randamentele de pe piata investitionala se situeaza la 8% pentru cladirile de birouri, 8,5% la centrele de retail prime si 10,5% la centre logistice.

"Ne asteptam la una sau mai multe tranzactii importante in urmatoarele 12 luni, care ar putea declansa o oarecare compresie a yield-urilor, fata de nivelul actual", apreciaza consultantii DTZ.

» vezi articolul original


sursa:


 

Cele mai noi articole
» Cum sa iti amenajezi casa in stil rustic » Casele viitorului: cum arata locuintele ecologice construite sub apa » Cum arata bucataria visurilor tale? » 46% din familiile romanesti traiesc in locuinte supraaglomerate » Casa Dansatoare, cladirea inedita din Praga » Prima Casa va fi exclusa din legea Darii in Plata » Darea in plata, adoptata de Senat! Prima Casa a fost inclusa! » Statul vinde imobile in centrul Capitalei » Peste 500 de locuinte premium din Bucuresti vor fi gata pana la finalul anului 2017 » Nu se va mai putea construi pe spaiile verzi dintre blocuriStiri imobliare Schimbarile politice au efecte si in domeniul imobiliar