BCR a dat credite prin programul "Prima Casa" de peste un miliard de euro - imobiliare


BCR a dat credite prin programul "Prima Casa" de peste un miliard de euro

Imprimare E-mail
16 mai 2012

Banca Comerciala Romana (BCR) a depasit pragul de un miliard de euro la creditele acordate in cadrul programului Prima Casa, banca sprijinind astfel peste 25.

000 de tinere familii sa isi cumpere prima lor locuinta.

"Cu un volum de credite de peste un miliard de euro, BCR a fost liderul si cel mai important sustinator al programului Prima Casa. Ne dorim sa-i ajutam in continuare pe romani sa-si indeplineasca visul de a avea propria locuinta. Este angajamentul nostru ferm ca BCR sa ramana si in viitor cel mai mare creditor ipotecar din Romania printr-o oferta de credite simpla si accesibila", a declarat Martin Skopek, vicepresedinte Retail Banking in cadrul BCR, citat de Mediafax.

In cadrul celei de-a patra etape a programului "Prima Casa", valoarea medie a unui imprumut s-a situat in jurul sumei de 37.800 euro, in scadere fata de prima etapa a programului, cand media a fost de 41.200 euro. In plus, valoarea medie a avansului platit de catre clienti pentru achizitionarea primei lor locuinte a fost de 10%.

In ceea ce priveste profilul clientilor beneficiari ai creditelor acordate prin programul "Prima Casa" 4, acestia sunt barbati tineri (25-34 ani) care au luat creditul pe o perioada de 30 de ani.

Regiunea cea mai activa in programul "Prima Casa" este Capitala, a carei cota in volumul total de credite acordate a crescut la 45% in a patra etapa a programului, de la 36% in prima etapa. Pe langa Bucuresti, urmatoarele cinci judete active in programul "Prima Casa" au fost Timisoara, Cluj, Iasi, Constanta si Sibiu.

Poate beneficia de credit "Prima Casa" 4 orice persoana fizica care nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nici o locuinta, indiferent de modul si momentul in care a fost dobandita, sau care detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin program, in suprafata utila mai mica de 50 metri patrati.

Primul pas pe care trebuie sa il faca o persoana care doreste sa cumpere o locuinta prin programul Prima Casa este sa vina la banca, chiar daca nu a gasit inca locuinta de care are nevoie. Consilierii bancari ii vor prezenta detalii privind creditul, documentele necesare pentru dosarul de imprumut, valoarea estimata preliminara a creditului si rata lunara de plata.

Dobanda este variabila si este formata din EURIBOR la 3 luni plus o marja de 3,95%. Clientii trebuie sa dispuna de un avans de minim 5%. Banca accepta pana la trei coplatitori. Nu se percepe comision de acordare credit sau comision lunar de administrare. Comisionul de rambursare anticipata este zero.

Astfel, pentru un credit de 40.000 de euro, pe o perioada de 30 de ani, rata lunara in acest moment (variaza in functie de EURIBOR) este de 206 de euro.
Creditul este garantat partial de Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM).

Garantia emisa de FNGCIMM, in numele si in contul statului, are valoare determinata, initial egala cu 50% din valoarea creditului acordat. Potrivit legii, clientul are de achitat un comision de gestiune de 0,49% datorat FNGCIMM aplicat la valoarea finantarii garantate, deci la jumatate din valoarea acordata a creditului.

» vezi articolul original


sursa:


 

Cele mai noi articole
» Cum sa iti amenajezi casa in stil rustic » Casele viitorului: cum arata locuintele ecologice construite sub apa » Cum arata bucataria visurilor tale? » 46% din familiile romanesti traiesc in locuinte supraaglomerate » Casa Dansatoare, cladirea inedita din Praga » Prima Casa va fi exclusa din legea Darii in Plata » Darea in plata, adoptata de Senat! Prima Casa a fost inclusa! » Statul vinde imobile in centrul Capitalei » Peste 500 de locuinte premium din Bucuresti vor fi gata pana la finalul anului 2017 » Nu se va mai putea construi pe spaiile verzi dintre blocuriStiri imobliare BCR a dat credite prin programul "Prima Casa" de peste un miliard de euro