Casele nu se vand nici la kilogram - imobiliare


Casele nu se vand nici la kilogram

Imprimare E-mail
27 mai 2012

Cea mai noua gaselnita a dezvoltatorilor este vanzarea locuintelor "cu doi lei pe kilogram", dar fara prea mult succes. De cand a inceput criza, dezvoltatorii incearca aproape orice pentru a atrage clienti, de la reduceri de preturi pana la mobilarea apartamentului sau vanzarea cu diverse facilitati.

Acum, ei incearca vanzarea apartamentelor "la kilogram".

La cel mai recent targ imobiliar organizat la sfarsitul saptamanii trecute la Palatul Parlamentului, Targul National Imobiliar (TNI), dezvoltatorul Impact a calculat cate kilograme de materiale sunt necesare pentru construirea unui apartament, astfel ca "un kilogram dintr-o garsoniera se tranzactioneaza cu 2,04 lei, iar pentru un apartament de 3 camere cu doar 1,88 lei", au explicat reprezentantii Impact.

Daca am lua pretul per total al locuintei, am observa ca nu sunt chiar asa mici. Ofertele afisate la TNI pornesc de la 47.000 de euro, pret in care este inclus si un loc de parcare.

La standul Greenfield (proiectul dezvoltat de Impact), expozantii spun ca este o campanie de marketing care nu prea a avut impact la oameni, ci mai degraba in presa.

Case de la 17.000 de euro

In cadrul TNI (25-27 mai) au fost prezente 86 de companii - dezvoltatori imobiliari, agentii imobiliare, institutii financiare si firme de mobila.

Cea mai ieftina locuinta de la standurile expozantilor a fost o casa batraneasca situata in Poiana Campina (Valea Prahovei), construita in 1962, dar care a fost renovata si era scoasa la vanzare cu 17.000 de euro. Locuinta are o suprafata de aproape 60 de metri patrati, iar in pret este inclus si un teren de 338 de metri patrati.

In cazul apartamentelor, cel mai ieftin a fost in cartierul bucurestean Berceni, mai exact langa statia de metrou Dimitrie Leonida, cu o suprafata de 26 de metri patrati. Garsoniera a fost scoasa la vanzare cu 18.000 de euro, pret in care era inclus si un loc de parcare.

Cel mai ieftin apartament cu doua camere, din cadrul targului, a fost o locuinta tot din Berceni, cu o suprafata de 40 de metri patrati, la 33.000 de euro. Cu 51.000 de euro se putea achizitiona o locuinta cu trei camere, cu o suprafata de 67 de metri patrati.

La polul opus, cel mai scump imobil scos la vanzare la targ a fost un hotel de cinci stele din Predeal, cu o suprafata de 3.678 de metri patrati. Pretul cerut: 4,2 milioane de euro.

Oferte de la Targul National Imobiliar

TIP DE LOCUINTA PRET IN EURO AMPLASARE

Casa 17.000 Poiana Campina

Garsoniera 18.000 Berceni

2 camere 33.000 Berceni

3 camere 51.000 Berceni

Hotel 4,2 milioane Predeal
» vezi articolul original


sursa:


 

Cele mai noi articole
» Cum sa iti amenajezi casa in stil rustic » Casele viitorului: cum arata locuintele ecologice construite sub apa » Cum arata bucataria visurilor tale? » 46% din familiile romanesti traiesc in locuinte supraaglomerate » Casa Dansatoare, cladirea inedita din Praga » Prima Casa va fi exclusa din legea Darii in Plata » Darea in plata, adoptata de Senat! Prima Casa a fost inclusa! » Statul vinde imobile in centrul Capitalei » Peste 500 de locuinte premium din Bucuresti vor fi gata pana la finalul anului 2017 » Nu se va mai putea construi pe spaiile verzi dintre blocuriStiri imobliare Casele nu se vand nici la kilogram