Cele mai importante cinci mall-uri din cele 40 din Romania genereaza 40% din veniturile totale - imobiliare


Cele mai importante cinci mall-uri din cele 40 din Romania genereaza 40% din veniturile totale

Imprimare E-mail
29 mai 2012

Un numar de cinci centre comerciale dintr-un total de 40 de astfel de proprietati genereaza aproape 40% din cifra de afaceri totala, dar au impreuna doar 21% din suprafata inchiriabila la nivel national, potrivit unui studiu realizat de Sonae Sierra in parteneriat cu PwC.

In acelasi timp, 35% din veniturile totale sunt obtinute de urmatoarele 15 centre comerciale, acestea cumuland 35% din suprafata inchiriabila, iar celelalte 25 de proprietati, cu 44% din suprafata, genereaza 27% din venituri.

"Este interesant de notat ca unele centre comerciale au cifre de afaceri relativ scazute, chiar daca au venituri pe metru patrat mari. Acest fenomen poate fi explicat printr-o varientate de motive, precum mixul de chiriasi sau venituri din surse secundare. Pe de alta parte, sunt cateva centre comerciale bine plasate care au venituri relativ mici pe metru patrat, dar cifra de afaceri totala este mare", se mentioneaza in raportul lansat marti intr-o conferinta de presa.

In Romania, la finele anului 2011 stocul de centre comerciale, respectiv mall-uri, parcuri de retail, dar si magazine vechi modernizate se ridica la peste 3 milioane de metri patrati, potrivit datelor prezentate in studiu.

Topul celor 40 de centre comerciale in termeni de cifra de afaceri este reprezentat in mare parte de proiecte de dimensiuni mici si medii, cu un numar limitat de performeri de top care obtin venituri ridicate.» vezi articolul original


sursa:


 

Cele mai noi articole
» Cum sa iti amenajezi casa in stil rustic » Casele viitorului: cum arata locuintele ecologice construite sub apa » Cum arata bucataria visurilor tale? » 46% din familiile romanesti traiesc in locuinte supraaglomerate » Casa Dansatoare, cladirea inedita din Praga » Prima Casa va fi exclusa din legea Darii in Plata » Darea in plata, adoptata de Senat! Prima Casa a fost inclusa! » Statul vinde imobile in centrul Capitalei » Peste 500 de locuinte premium din Bucuresti vor fi gata pana la finalul anului 2017 » Nu se va mai putea construi pe spaiile verzi dintre blocuriStiri imobliare Cele mai importante cinci mall-uri din cele 40 din Romania genereaza 40% din veniturile totale