Senatul scuteste persoanele fizice pe 10 ani de la impozitul pe cladiri pentru programul Prima Casa - imobiliare


Senatul scuteste persoanele fizice pe 10 ani de la impozitul pe cladiri pentru programul Prima Casa

Imprimare E-mail
29 mai 2012

Senatul a adoptat tacit, marti, o initiativa legislativa care prevede scutirea de la plata impozitului pe cladiri, pe o perioada de zece ani, a persoanelor fizice care achizitioneaza o locuinta prin Programul Prima Casa, potrivit Mediafax.


Propunere legislativa care propune modificarea Legii 571/2003 privind Codul fiscal ii are ca initiatori pe senatorul UNPR Avram Craciun, senatorii PSD Vasile-Cosmin Nicula si Danut Prunea, deputatul independent Mircia Giurgiu, pe deputatii PNL Nicolae Jolta si Marius Popa si pe deputatii PSD Florin Luca si Sorin Roman.

Acestia au argumentat, in expunerea de motive, ca si in Franta, Belgia, Marea Britanie, legislatia prevede scutiri de la plata impozitului pe cladiri pentru o perioada de timp pentru persoanele care achizitioneaza o prima locuinta.

Comisia pentru buget a adoptat un raport de respingere.

Camera Deputatilor urmeaza sa dezbata acest proiect in calitate de Camera decizionala.Sursa: vezi articolul original

 

Cele mai noi articole
» Cum sa iti amenajezi casa in stil rustic » Casele viitorului: cum arata locuintele ecologice construite sub apa » Cum arata bucataria visurilor tale? » 46% din familiile romanesti traiesc in locuinte supraaglomerate » Casa Dansatoare, cladirea inedita din Praga » Prima Casa va fi exclusa din legea Darii in Plata » Darea in plata, adoptata de Senat! Prima Casa a fost inclusa! » Statul vinde imobile in centrul Capitalei » Peste 500 de locuinte premium din Bucuresti vor fi gata pana la finalul anului 2017 » Nu se va mai putea construi pe spaiile verzi dintre blocuriStiri imobliare Senatul scuteste persoanele fizice pe 10 ani de la impozitul pe cladiri pentru programul Prima Casa