Complexul Asmita Gardens este integral functional, la doi ani de la finalizarea constructiei - imobiliare


Complexul Asmita Gardens este integral functional, la doi ani de la finalizarea constructiei

Imprimare E-mail
06 iunie 2012

Complexul Asmita Gardens din Bucuresti este integral functional, receptia oficiala a celei mai mari investitii rezidentiale din Romania urmand sa aiba loc astazi, la mai bine de doi ani de la finalizarea constructiei.


Constructia a fost finalizata la inceputul anului 2010, dar compania austriaca Strabag, care s-a ocupat de constructia proiectului, nu a finalizat testarea utilitatilor in patru dintre cele sapte blocuri, solicitand recuperarea garantiilor de buna executie de circa 6 milioane de euro, situatie ce a dus la un litigiu care dureaza de mai multi ani la diverse instante.
Potrivit administratorului judiciar al complexului imobiliar, firma Euro Insol, toate litigiile au fost stinse, astfel ca intreg ansamblul este disponibil potentialilor cumparatori.
"Receptia intregului complex a avut loc pe 30 mai, iar proiectul de sapte turnuri, cu 758 de apartamente, in care s-au investit 130 de milioane de euro, asteapta cumparatori pentru restul de 350 de locuinte care mai sunt disponibile", a declarat pentru Mediafax, Remus Borza, partener al firmei de insolventa.
Preturile de vanzare in complex pornesc de la 52.000 de euro pentru o garsoniera si ajung la 200.000 pentru un apartament cu patru camere. Sunt disponibile si sapte penthouseuri la ultimul etaj al blocurilor, scoase la vanzare la 350.000 de euro.
Proiectul dezvoltat de firma cu actionariat indian Asmita si un fond de investitii administrat de compania britanica Charlemagne Capital a intrat la sfarsitul anului trecut in insolventa, din cauza unor datorii de circa 70 de milioane de euro catre Alpha Bank, reprezentand cel mai mare esec al unui proiect imobiliar din Romania de la debutul crizei.

» vezi articolul original


sursa:


 

Cele mai noi articole
» Cum sa iti amenajezi casa in stil rustic » Casele viitorului: cum arata locuintele ecologice construite sub apa » Cum arata bucataria visurilor tale? » 46% din familiile romanesti traiesc in locuinte supraaglomerate » Casa Dansatoare, cladirea inedita din Praga » Prima Casa va fi exclusa din legea Darii in Plata » Darea in plata, adoptata de Senat! Prima Casa a fost inclusa! » Statul vinde imobile in centrul Capitalei » Peste 500 de locuinte premium din Bucuresti vor fi gata pana la finalul anului 2017 » Nu se va mai putea construi pe spaiile verzi dintre blocuriStiri imobliare Complexul Asmita Gardens este integral functional, la doi ani de la finalizarea constructiei