Preturile locuintelor din Romania, a patra cea mai mare scadere din 45 piete din lume - imobiliare


Preturile locuintelor din Romania, a patra cea mai mare scadere din 45 piete din lume

Imprimare E-mail
17 iunie 2014

Preturile locuintelor din Romania au scazut in primul trimestru cu 4%, fata de 9,25% cu un an inainte, potrivit unui studiu realizat de portalul globalpropertyguide.

com pe baza preturilor medii, ajustate cu inflatia, inregistrand a patra cea mai mare scadere din cele 45 de piete analizate, scrie Mediafax.

Grecia, Spania si Rusia au inregistrat cele mai mari scaderi de preturi in primul trimestru, cu 7,08% (fata de - 11,19% in perioada similara a anului trecut), 5,41% (comparativ cu -12,48%), respectiv 5,15% (-0,32%).

Alte piete europene unde preturile locuintelor au scazut in perioada analizata sunt Kiev, Ucraina (3,54%), Zagreb, Croatia (2,88%), Vasovia, Polonia (2,53%), Franta (2,22%), Norvegia (1,97%), Slovacia (1,44%) si Finlanda (1,29%).

"Opt din cele mai slab performante piete rezidentiale din studiul nostru mondial vin din Europa. Dar, acest lucru poate sa ne dea o impresie derutanta. De fapt, tarile codase pana recent au inceput sa-si revina, in timp ce pietele cu performante puternice sunt in curs de a ajunge la un maxim. In total, noua tari europene au performat mai bine in primul trimestru al acestui an, decat anul trecut, doar 7 au avut o performanta mai redusa", se arata in raportul portalului imobiliar.

Astfel, Franta, Norvegia si Finlanda au avut o performanta sub cea de anul trecut, in timp ce tarile care incearca sa recupereze decalajele, precum Romania, Croatia, Polonia si Slovacia au avut rezultate mai bune decat in primul trimestru al anului trecut.

Irlanda a inregistrat cea mai spectaculoasa schimbare, consemnand o crestere a preturilor cu 7,49% in primul trimestru, fata de o scadere de 3,49% in primul trimestru din 2013. De asemenea, in Marea Britanie, preturile au urcat cu 7,35%, in contrast puternic fata de declinul de 2,52% consemnat in primele trei luni ale anului 2013.

Cresteri importante au avut loc si in Turcia (7,16%), Viena, Austria (6,39%) si Suedia (4,86%).

Pe de alta parte, preturile au inregistrat usoare cresteri in Germania (3,72%), Cehia (2,82%), Elvetia (2,76%), Bulgaria (2,32%), Portugalia (1,6%) si Olanda (0,02%).

Din cele 45 de tari incluse in studiu, 30 au avut cresteri de preturi.

Sursa: vezi articolul original

 

Cele mai noi articole
» Cum sa iti amenajezi casa in stil rustic » Casele viitorului: cum arata locuintele ecologice construite sub apa » Cum arata bucataria visurilor tale? » 46% din familiile romanesti traiesc in locuinte supraaglomerate » Casa Dansatoare, cladirea inedita din Praga » Prima Casa va fi exclusa din legea Darii in Plata » Darea in plata, adoptata de Senat! Prima Casa a fost inclusa! » Statul vinde imobile in centrul Capitalei » Peste 500 de locuinte premium din Bucuresti vor fi gata pana la finalul anului 2017 » Nu se va mai putea construi pe spaiile verzi dintre blocuriStiri imobliare Preturile locuintelor din Romania, a patra cea mai mare scadere din 45 piete din lume