Unde gasesti case moderne cu preturi sub 100.000 de euro in Romania - imobiliare


Unde gasesti case moderne cu preturi sub 100.000 de euro in Romania

Imprimare E-mail
24 martie 2016
blocalb.png
Peste jumătate din populaţia globului locuieşte în orașe și nu mai este un secret faptul că procentul celor care locuiesc în oraşe va ajunge la 66% până în 2050, faţă de 54% în 2014.
Când vine vorba de achiziționarea unei locuințe, cheia este informarea. Trebuie să cauți cât mai multe oferte și să le compari. Un târg imobiliar poate fi o soluție bună, dar indiferent de oferte, posibilitățile financiare sunt primul aspect pe care trebuie să îl ai în vedere.

Care e bugetul maxim și care sunt nevoile tale?

O casă din lemn pare a fi o soluție ieftină. Specialiștii vorbesc de o diferență de preț de aproximativ 100 de euro în minus pe metrul pătrat față de o construcție din cărămida sau BCA. În cazul caselor, de multe ori diferența este dată de prețul terenului. Să nu uităm că Noul Cod Fiscal vine cu o serie de avantaje - de la 1 ianuarie 2016 se aplică TVA de 5 % pentru proprietățile cu prețuri până la 450.000 lei. Proprietățile care depășesc această sumă vor fi taxate cu TVA de 20 %, și nu cu 24% ca până acum.

Potrivit datelor publicate de EUROSTAT (biroul statistic la Uniunii Europene, cu sediul la Luxemburg), în Romania prețurile de vânzare ale locuințelor noi au cunoscut o ușoară creștere (+0.1%) în primul trimestru din 2015 față de perioada octombrie-decembrie 2014. Trimestrul al doilea a fost marcat de o scădere  semnificativă a prețurilor caselor și apartamentelor noi (-2.7%) pentru ca în lunile de vară să revină printr-o creștere cu 2.2% față de intervalul aprilie-iunie. EUROSTAT publică separat evoluția prețurilor pentru locuințele noi față de stocul existent de locuințe, deoarece tendintele de pe cele două piețe nu sunt identice.

Citește mai mult pe magazinuldecase.ro
 

Cele mai noi articole
» Cum sa iti amenajezi casa in stil rustic » Casele viitorului: cum arata locuintele ecologice construite sub apa » Cum arata bucataria visurilor tale? » 46% din familiile romanesti traiesc in locuinte supraaglomerate » Casa Dansatoare, cladirea inedita din Praga » Prima Casa va fi exclusa din legea Darii in Plata » Darea in plata, adoptata de Senat! Prima Casa a fost inclusa! » Statul vinde imobile in centrul Capitalei » Peste 500 de locuinte premium din Bucuresti vor fi gata pana la finalul anului 2017 » Nu se va mai putea construi pe spaiile verzi dintre blocuriStiri imobliare Unde gasesti case moderne cu preturi sub 100.000 de euro in Romania