Casa Dansatoare, cladirea inedita din Praga - imobiliare


Casa Dansatoare, cladirea inedita din Praga

Imprimare E-mail
28 martie 2016
casapraga.jpg

Casa Dansatoare din Praga a devenit un simbol modern al orașului, unul dintre punctele de atracție pentru turiști. Această clădire de birouri, a cărei formă seamănă cu doi dansatori, a fost numită inițial Fred and Ginger, după celebrii Fred Astaire și Ginger Rogers. Acum este cunoscută sub numele de Casa Dansatoare (Dancing House).
Casa Dansatoare a fost construită în 1996 pentru o companie de asigurări, de arhitectul ceh Vlado Milunic  împreună cu arhitectul canadian Frank Gehry.

Cu silueta sa modernă, ieșită din comun, Casa Dansatoare creează un contrast puternic față de clădirile istorice care predomină în Praga.

Designul extrem de diferit de cel tradițional a dus la controverse serioase în momentul construcției clădirii, cauzând dezbateri publice aprinse, dar acum casa și-a câștigat nu doar faima națională, ci și internațională.

Clădirea este un exemplu de arhitectură deconstructivistă, construită din 99 de bucăți diferite de beton, cu forme unice.

Deși este o clădire de birouri, puteți vizita restaurantul franțuzesc de pe acoperișul ei, de unde pot fi admirate râul Vltava și Castelul Praga.

Vezi FOTO pe magazinuldecase.ro
 

Cele mai noi articole
» Cum sa iti amenajezi casa in stil rustic » Casele viitorului: cum arata locuintele ecologice construite sub apa » Cum arata bucataria visurilor tale? » 46% din familiile romanesti traiesc in locuinte supraaglomerate » Casa Dansatoare, cladirea inedita din Praga » Prima Casa va fi exclusa din legea Darii in Plata » Darea in plata, adoptata de Senat! Prima Casa a fost inclusa! » Statul vinde imobile in centrul Capitalei » Peste 500 de locuinte premium din Bucuresti vor fi gata pana la finalul anului 2017 » Nu se va mai putea construi pe spaiile verzi dintre blocuriStiri imobliare Casa Dansatoare, cladirea inedita din Praga