46% din familiile romanesti traiesc in locuinte supraaglomerate - imobiliare


46% din familiile romanesti traiesc in locuinte supraaglomerate

Imprimare E-mail
28 martie 2016
familieromania.jpg
46% din familiile româneşti trăiesc în locuinţe supraaglomerate, de una sau două camere. În oraşe acest procent atinge chiar 57%, reiese din studiile de piaţă derulate de BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL) cu sprijinul IRSOP.
Între anii 2000-2012 s-au construit 197.541 de locuinţe, cererea actuală pentru o locuinţă nouă fiind de aproape 1 milion doar în mediul urban. (N.R. studiul citat identifică nevoia de locuinte si nu cererea solvabilă).

În România există 7,47 milioane de gospodării. În spaţiul urban 40% din case şi blocuri au nevoie de reparaţii, din care, 52% sunt considerate urgente.

La nivel de ţară, 16% dintre gospodării se confruntă cu probleme grave: deteriorări, igrasie, scurgeri, lumină insuficentă. În plus, ne confruntăm cu o absenţă a confortului.

Cifrele devin mai dramatice când ne uităm la mărimea familiilor. Trăiesc în maximum două camere 40% din familiile cu 3 persoane, 32% din familiile cu 4 persoane, 20% din familiile cu 5 persoane şi 20% din familiile cu 6 persoane.

Vezi continuarea pe magazinuldecase.ro
 

Cele mai noi articole
» Cum sa iti amenajezi casa in stil rustic » Casele viitorului: cum arata locuintele ecologice construite sub apa » Cum arata bucataria visurilor tale? » 46% din familiile romanesti traiesc in locuinte supraaglomerate » Casa Dansatoare, cladirea inedita din Praga » Prima Casa va fi exclusa din legea Darii in Plata » Darea in plata, adoptata de Senat! Prima Casa a fost inclusa! » Statul vinde imobile in centrul Capitalei » Peste 500 de locuinte premium din Bucuresti vor fi gata pana la finalul anului 2017 » Nu se va mai putea construi pe spaiile verzi dintre blocuriStiri imobliare 46% din familiile romanesti traiesc in locuinte supraaglomerate